Gordijnen als isolatiemateriaal

De kracht van gordijnen

Behalve alles bepalende sfeermakers, zorgen ze voor een betere akoestiek in huis maar zijn ze ook rotsvaste partners als het gaat om koude en warmtestromen. We zitten allemaal op onze knip. Zijn ons bewuster van de keuzes die we maken. Zijn meer thuis sinds Corona en de veranderende wereld van erna. De gasrekening stijgt de pan uit. Laten we dan in ieder geval ervoor zorgen dat we er warm en gezellig bij zitten. Gordijnen dus. Voor sfeer en warmte.

Artelux biedt een aantal kwaliteiten die qua structuur een hele goede afsluiting bieden. Over het algemeen geldt dan dat dim- en black outs goed isoleren omdat ze zo dicht geweven zijn en rijke stoffen als velours en chenille isoleren goed vanwege het volumineuze garen. Kies jouw gordijn en voer het voor een nog beter effect. Naast stylisch gewoon slim! Als je bovendien zorgt dat je raam goed wordt omsloten houden ze koude buiten en warmte binnen.

Layering it is!

Je ziet op dit moment veel multifunctionele gordijnstoffen maar het aloude principe van dubbellaags is nog altijd de meest efficiënte oplossing. Het principe van twee lagen stof houden meer warmte tegen dan één. Dit heeft alles te maken met het vasthouden van lucht tussen lagen. Er kan nóg meer winst behaald worden door ook nog eens te kiezen voor een speciaal soort isolerende voering. Vaak wordt hier een zogenoemde molton voering voor gebruikt.

Veel verduisterende stoffen hebben een soort aluminium coating, die niet alleen het zonlicht buiten sluit, maar ook de warmte heel goed isoleert. Zeker wanneer je nog enkel glas ramen hebt kan dit enorm voordeel opleveren. En ja, heb je dubbel glas, alle beetjes helpen, ook dan valt er winst te behalen!

Isoleren met voering!

Een speciale thermo-voering heeft bovendien meerdere voordelen. Veel isolerende stoffen zijn namelijk tegelijkertijd ook blinderend. Maximaal privacy. Bovendien zorgt een voering voor optimaal behoud van de kleur van je gordijnen.

Voeren

Naast een isolerende werking geeft voeren ook een mooi(er) resultaat in hanggedrag. Het isolerende effect ontstaat door de lagen stof op elkaar, er ontstaat een luchtvacuum die isolerend werkt. Zoals hierboven ook verhaald kun je met een specifieke voeringstof nog een extra effect behalen. Moltonvoering werkt door de dikte bijvoorbeeld extra isolerend. Een verduisterende voering sluit lichtdicht af. Tenslotte heeft voeren ook nog een beschermende werking, gordijnen kunnen verkleuren door het zonlicht dat ze tegenhouden, een voering vermindert dit proces van verkleuring.

Komijn

Komijn is een rijke kwaliteit, volumineus, in een uitgebreid kleurenpalet. Kamerhoog, gesloten met een zachte touche. De zachte, aaibare stof neigt naar de uitstraling van velours. Komijn sluit naadloos aan bij het thema Luxury Living waarbij hoofdrollen zijn weggelegd voor velvet, marmer en donker hout. De kleurenreeks omvat naast een reeks softe, poederachtige tonen ook een aantal statementkleuren om mee te shinen! De poolachtige binding absorbeert geluidsgolven en dus is Komijn een knappe oplossing voor een betere akoestiek naast dat deze voor een maximaal isolerend effect zorgt!

Samen maken we er iets moois van!

Laat u inspireren en nodig mij uit. Ik kom een half uur vrijblijvend bij u langs en bekijk samen met u alle facetten om ook uw interieur tot een een succes te maken. Uiteraard wordt alles door ons met de grootste zorg gemeten en geplaatst.

Ludo Kleij

Eigenaar