Fractions vs. shutters: Welke past het beste bij jouw huis?

wat voor fractions 3

Fractions of shutters?

Bij het overwegen van de juiste raambekleding voor jouw woning kom je al snel verschillende opties tegen. Twee populaire keuzes die tegenwoordig vaak worden overwogen, zijn fractions en shutters. Hoewel beide stijl en functionaliteit bieden, hebben ze elk hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Maar welke past het beste bij jouw interieur en levensstijl? In deze blog vergelijken we deze twee soorten raambekleding, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken

wat voor fractions 4

Wat zijn fractions?

Fractions zijn een nieuwe soort raambekleding die er netjes en modern uitziet. Ze bestaan uit smalle, verstelbare lamellen die op een raamframe worden geplaatst. Deze lamellen kun je individueel kantelen om de lichtinval en privacy te regelen. Fractions zijn bijzonder populair in moderne interieurs vanwege hun minimalistische design en de mogelijkheid om perfect op maat te worden gemaakt voor je ramen.

We noemen hieronder een aantal voordelen van fractions op een rij:

  • Strak design: Fractions voegen een moderne, strakke uitstraling toe aan elke ruimte in je woning.
  • Lichtregeling: Dankzij de verstelbare lamellen kun je de lichtinval eenvoudig aanpassen.
  • Op maat gemaakt: Net als alle raambekleding van House&Home worden fractions volledig op maat gemaakt voor de ramen, waardoor ze perfect aansluiten op jouw interieur.

Wat zijn shutters?

Shutters zijn een soort raambekleding die al heel lang populair is en er klassiek en stijlvol uitziet. Ze zijn gemaakt van hout of kunststof en hebben brede latten die vastzitten aan een frame dat aan het raam wordt bevestigd. Je kunt shutters helemaal openen of sluiten, en de latten kantelen om de hoeveelheid licht en privacy aan te passen. Ze zijn niet alleen handig, maar maken je huis ook mooier en waardevoller.

Een aantal voordelen van shutters zijn:

  • Tijdloze elegantie: Shutters geven elke kamer een klassieke en stijlvolle uitstraling.
  • Duurzaamheid: Dankzij de duurzame materialen gaan shutters jarenlang mee.
  • Isolatie: Shutters bieden uitstekende isolatie tegen kou en warmte, wat kan bijdragen aan een lagere energierekening.

Wat past er meer bij jou?

De keuze tussen fractions en shutters hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeur, de stijl van jouw interieur en de specifieke eisen die jij aan jouw raambekleding stelt. We leggen de kenmerken van de twee soorten raambekleding naast elkaar.

  • Modern of klassiek? Fractions passen goed bij een modern, minimalistisch interieur omdat ze een eenvoudig en strak ontwerp hebben zonder overbodige details. Dit sluit perfect aan bij de stijl van moderne woningen, waar vaak wordt gekozen voor een nette, opgeruimde uitstraling met een focus op functionaliteit. Shutters daarentegen, hebben een meer traditionele en elegante uitstraling. Ze passen daarom goed bij een tijdloze, klassieke stijl, waarin decoratieve elementen en een warme, gezellige sfeer belangrijk zijn. Shutters voegen niet alleen charme toe aan een kamer, maar versterken ook het klassieke gevoel dat veel mensen in hun huis willen behouden.
  • Lichtregeling: Beide keuzes bieden uitstekende mogelijkheden voor het reguleren van licht en privacy. Shutters bieden echter net iets meer isolatie en duurzaamheid dan fractions, dankzij hun stevige constructie en materialen.
  • Onderhoud: Fractions zijn relatief makkelijker schoon te maken omdat ze vaak van kunststof of metaal zijn gemaakt. Je kunt de smalle latten van fractions snel afstoffen of afvegen, zodat ze er altijd netjes uitzien met weinig moeite. Shutters hebben meer onderhoud nodig. Vooral als ze van hout zijn gemaakt. Hout kan namelijk slijten, last krijgen van vocht en verkleuren, dus je moet ze regelmatig schoonmaken en af en toe opnieuw lakken of oliën om ze mooi te houden. Kunststof shutters zijn iets minder werk om te onderhouden, maar ook die hebben na verloop van tijd wat extra zorg nodig. Over het algemeen vragen shutters dus meer onderhoud dan fractions.

Fractions of shutters kopen

Of je nu voor fractions of shutters kiest, bij House&Home zorgen we ervoor dat je nieuwe raambekleding perfect past en helemaal aan je wensen voldoet. We beginnen met een vrijblijvende afspraak bij je thuis, waarbij we je ramen nauwkeurig opmeten. Zo kunnen we de fractions of shutters helemaal op maat maken. Daarna komen we jouw raambekleding persoonlijk monteren bij je thuis, zodat je direct kunt genieten van het resultaat. Overweeg je al om shutters of fractions te kopen? Laat ons je dan ontzorgen, van het inmeten tot de montage aan huis. Kom langs in onze winkel aan de Haagdijk 254-258 in Breda of maak hieronder een afspraak om een geschikt moment te vinden.

fractions vs shutters

Samen maken we er iets moois van!

Laat u inspireren en nodig mij uit. Ik kom een half uur vrijblijvend bij u langs en bekijk samen met u alle facetten om ook uw interieur tot een een succes te maken. Uiteraard wordt alles door ons met de grootste zorg gemeten en geplaatst.

Ludo Kleij

Eigenaar