Gordijnen op maat te laten maken; een aantal ideeën

gordijnen op maat laten maken lente

Wat komt er allemaal kijken bij het op maat laten maken van gordijnen?

Gordijnen dienen niet enkel als praktische raambekleding. Ze hebben namelijk de kracht om een kamer volledig te veranderen, sfeer te scheppen en je inrichting af te ronden. Ben je op zoek naar gordijnen die naadloos aansluiten bij je smaak en de unieke afmetingen van je ramen? Het is misschien dan tijd om op maat gemaakte gordijnen te overwegen voor een perfecte match.

Maar wat houdt het proces van op maat gemaakte gordijnen precies in? Wat komt hier allemaal bij kijken? Deze blog gidst je door elke fase, van het nauwkeurig opmeten tot aan de uiteindelijke montage en installatie bij jou thuis. Zo weet je precies hoe je tot prachtige, perfect aansluitende gordijnen komt die jouw interieur een boost geven.

 

Het opmeten van de gordijnen

Het opmeten van je nieuwe gordijnen is een nauwkeurige en gedetailleerde klus. Er moet met diverse aspecten rekening gehouden worden. Zo zijn de lengte en breedte van het raam belangrijk, maar dien je ook aandacht te besteden aan een mogelijke overlap om lichtinval te minimaliseren, zoals bij de vensterbank of aan de zijkanten van het raam. De locatie van de gordijnrails en -roede speelt eveneens een rol in de uiteindelijke afmetingen van het gordijn. Als familiebedrijf leveren wij bij House&Home maatwerk, dus wij zullen er voor zorgen dat alle gordijnen nauwkeurig worden ingemeten.

Verschillende materialen, ontwerp en details

Elk type stof gordijn brengt een unieke sfeer met zich mee. Van dessins tot effen kleuren, gordijnen bieden een breed scala aan stijlen en designs. Heb je liever de luxe van velours of de frisheid van een linnen uitstraling? Daarnaast is er een keur aan plooiopties beschikbaar, waaronder de waveplooi, enkele of dubbele plooi. Overweeg ook de keuze tussen plooigordijnen en vouwgordijnen voor de perfecte afwerking van je woonruimte.

vouwgordijnen op maat
rolgordijn op maat laten maken

De vervolgstappen: Montage en installatie bij jou thuis

Nadat we jouw ramen zorgvuldig hebben opgemeten en je jouw stofkeuze hebt gemaakt, gaan we aan de slag met het op maat maken van de door jou gekozen gordijnen. Zodra deze gereed zijn, zorgen we voor een professionele montage bij jou thuis.

Het op maat laten maken van gordijnen is een investering in een interieur dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak. Ontdek bij House&Home gordijnen die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Ervaar het gemak en de schoonheid van perfect passende, op maat gemaakte gordijnen in jouw leefruimte. Ben jij benieuwd uit welke opties je kunt kiezen? Kom langs in onze showroom om alle gordijnen te bekijken onder een genot van een kopje koffie of maak een afspraak hieronder.

Samen maken we er iets moois van!

Laat u inspireren en nodig mij uit. Ik kom een half uur vrijblijvend bij u langs en bekijk samen met u alle facetten om ook uw interieur tot een een succes te maken. Uiteraard wordt alles door ons met de grootste zorg gemeten en geplaatst.

Ludo Kleij

Eigenaar