Isolerende raambekleding voor een warme en feestelijke winter

isolerende-raambekleding

Houd de warmte binnen

Met de winter in aantocht en de feestdagen in het vooruitzicht, is het tijd om na te denken over hoe je jouw huis niet alleen gezellig maar ook warm kunt houden tijdens deze koude dagen. Je kunt natuurlijk een dikke trui aantrekken en de verwarming wat hoger zetten, maar word je daar wel blij van? Je kunt namelijk ook de warmte lekker binnenhouden met isolerende raambekleding. Er gaat gemiddeld zo’n 37% van de warmte in huis via de ramen verloren. Maar welk type raambekleding isoleert het beste? In deze blog bespreken we welke raambekleding het beste isoleert en hoe je jouw huis kunt voorbereiden op een comfortabele en feestelijke winter.

 

isolerende-gordijnen

Isolerende gordijnen

Elk type raambekleding is in principe isolerend, maar door te kiezen voor gevoerde gordijnen kun je gerust de verwarming minder vaak aanzetten deze winter. Gevoerde gordijnen bieden niet alleen een uitstekende isolatie tegen de kou, maar zorgen ook voor een vollere valling van het gordijn, waardoor de woonruimte een luxueuzere uitstraling krijgt. De extra laag stof werkt als een barrière tegen koude lucht die door de ramen kan binnendringen, waardoor het thuis warmer blijft zonder extra stookkosten. Dit is heel voordelig tijdens de lange wintermaanden om de energiekosten laag te houden. Naast isolerende voordelen helpen gordijnen ook om harde geluiden van buitenaf te dempen, wat ideaal is voor huizen in een grote stad als Breda. Zo houd je de rust en warmte binnenshuis, en blijft het thuis lekker comfortabel.

Overweeg je een bepaalde lichte stof voor jouw gordijn? Laat deze dan voeren met een verduisterende voering. Dit geeft niet alleen een extra isolerende laag, maar zorgt ook voor een extra mooie uitstraling. Bij House&Home werken wij met een uitgebreide collectie van natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen, wol, bamboe of zijde van exclusieve merken als De Ploeg, Kendix, Artelux en Loft79. We adviseren je graag over welk type materiaal jouw huis het beste isoleert en past.

Isolerende plisségordijnen

De honingraatstructuur van plisségordijnen zorgt ervoor dat lucht wordt vastgehouden en daarom voor een isolerend effect kan zorgen. Zo blijft het bij jou thuis warm deze winter. Afhankelijk van de stofkeuze, bieden onze plisségordijnen een isolatiewaarde die varieert tussen de 20% en 70%, waardoor je mogelijk tot maar liefst 30% op je energiekosten kunt besparen.

Bij House&Home kun je jouw eigen Duette® Shades op maat samenstellen. Een populaire keuze is de ’top down bottom up’ uitvoering, die niet alleen zorgt voor een verhoogde privacy, maar ook de natuurlijke lichtinval thuis optimaliseert. Deze veelzijdige en isolerende raambekleding is de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek voor elk modern interieur.

isolerende-rolgordijn
isolerende-shutters

Isolerende shutters

Of je nu een rond, schuifpui of draaikiepraam hebt, isolerende shutters zijn een stijlvolle raambekleding die niet alleen een lust voor het oog is maar de oplossing biedt voor ramen waar andere raamdecoraties niet passen. Shutters zijn naast isolerend dus ook een ware verrijking voor elk interieur. Onze isolerende shutters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en wanneer je ze sluit en de lamellen zo afstelt dat het zonlicht wordt geblokkeerd, zul je merken dat ze een isolerende rol hebben. Hiermee houdt je je huis warm deze winterdagen en feestdagen. Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen om de warmte-isolatie thuis te kunnen verbeteren? Kom dan gerust langs in de showroom als je in de buurt bent of maak gemakkelijk een afspraak.

Samen maken we er iets moois van!

Laat u inspireren en nodig mij uit. Ik kom een half uur vrijblijvend bij u langs en bekijk samen met u alle facetten om ook uw interieur tot een een succes te maken. Uiteraard wordt alles door ons met de grootste zorg gemeten en geplaatst.

Ludo Kleij

Eigenaar