Raambekleding ideeën voor in de slaapkamer

vouwgordijnen-slaapkamer

Inspiratie & tips voor raamdecoratie in de slaapkamer

Een slaapkamer is de plek waar het sfeervol en comfortabel moet zijn. Het is de ruimte waar je volledig tot rust komt na een lange (werk)dag. Voor een optimale nachtrust is het de must om de slaapkamer zo donker mogelijk te maken, maar het moet daarnaast ook sfeervol blijven. Raambekleding is daarom een belangrijk onderdeel voor de slaapkamer. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die je in je slaapkamer wilt laten binnenkomen, selecteer je een type raamdecoratie dat past bij jouw voorkeuren en bijdraagt aan een fijne sfeer. In deze blog vind je een aantal inspiraties en tips voor een verduisterende, maar ook sfeervolle raambekleding.

 

houten-jaloezie-slaapkamer

Houten jaloezieën voor de slaapkamer

Wij mensen zijn uniek; sommigen houden ervan om in natuurlijk licht wakker te worden, terwijl anderen de voorkeur geven aan langer uitslapen in het donker. Door houten jaloezieën in je slaapkamer te plaatsen, vind je de perfecte balans tussen verduistering en sfeer. Deze jaloezieën maken het mogelijk om ’s nachts de kamer goed te verduisteren en overdag de hoeveelheid lichtinval naar wens te reguleren. Ook elke slaapkamer is uniek en heeft verschillende soorten ramen die je kunt hebben met elk hun eigen kenmerken en voordelen, zoals de draaikiepramen, schuiframen, erkerramen of gewoon vaste ramen. Dankzij de kantelfunctie van de houten lamellen bepaal je eenvoudig hoeveel licht je in jouw slaapkamer via de ramen wil toelaten.  Of je nu ’s nachts een luxueuze hotelsfeer wilt creëren of overdag een gezellig verlichte kamer wenst, jij hebt de controle! Houd er hierbij wel rekening mee dat jaloezieën een kamer niet volledig verduisteren, aangezien er altijd enig licht door de lamellen kan schijnen. Daarom worden ze vaak gecombineerd met gordijnen. Maar als je ’s ochtends wakker wil worden in een lichtgevulde slaapkamer met natuurlijk licht, dan zijn houten jaloezieën een uitstekende keuze!

Rolgordijnen voor in de slaapkamer

Door de sfeervolle, praktische en tijdloze uitstraling zijn rolgordijnen een van de meest gekozen soorten raambekleding voor in de slaapkamer. In tegenstelling tot de houten jaloezieën zijn rolgordijnen de perfecte raamdecoratie voor het verduisteren van je slaapkamer. Voor veel mensen is een goed verkoelend en verduisterende slaapkamer namelijk een vereiste voor een goede nachtrust. Verduisterende rolgordijnen zorgen ervoor dat je slaapkamer het hele jaar door donker kan blijven en goed geïsoleerd is, waarbij in de winter de rolgordijnen de warmte binnenhoudt en in de zomer de kou beter weert.

rolgordijnen-slaapkamer
duettes-slaapkamer

Duettes en plissés in de slaapkamer

Duettes en plissés passen vrijwel in iedere ruimte, omdat ze bij House&Home op maat worden gemaakt. Je kunt zowel Duette Shades als plisségordijnen herkennen aan de harmonicastof. Echter, een plisségordijn bestaat uit slechts één stoflaag, terwijl Duettes bestaan uit twee stoflagen waarbij de achterste laag vaak wit is van kleur. Ben je fan van een goed verduisterende slaapkamer en slaap je hierdoor beter? Dan zijn Duettes de betere keuze. Door de dubbele stoflaag hebben Duettes geen zichtbare gaatjes en zijn ze voorzien van een speciale coating, in tegenstelling tot plissé-gordijnen. Voor mensen met een voorkeur voor veel licht in de slaapkamer zijn plissés een uitstekende keuze, door de enkele stoflaag waarbij een klein aantal lichtstralen door de gaatjes kan schijnen. Ten slotte zijn plissés en Duettes niet alleen mooie raamdecoratie voor de slaapkamer, maar hebben ze ook nog eens goede isolerende functies, waarmee je in de zomer zoveel mogelijk de warmte buiten houdt en in de winter de warmte binnen. Wil jij je laten inspireren en vraag je je af welke raambekleding het meest geschikt is voor jouw slaapkamer? Maak dan hieronder een afspraak of kom langs in onze showroom.

Samen maken we er iets moois van!

Laat u inspireren en nodig mij uit. Ik kom een half uur vrijblijvend bij u langs en bekijk samen met u alle facetten om ook uw interieur tot een een succes te maken. Uiteraard wordt alles door ons met de grootste zorg gemeten en geplaatst.

Ludo Kleij

Eigenaar